pondělí 1. srpna 2011

Ančovičky pod drnem - Anchovies feet under

Ančovičky pod drnem


Suroviny:
600 g brambor
3 velké cibule
4 lžíce oleje
2 plechovky sardelovým řezů
1 kelímek jogurtu
2 lžičky mletého pepře
2 lžičky pálivé papriky
1 lžička drceného kmínu
hrst strouhanky
sůl


Postup:
Cibuli nakrájíme na kolečka a necháme ji na oleji zpěnit. Oškrábeme brambory a nakrájíme je na tenké nudličky. Polovinu jich rozsypeme na cibuli a poklademe je ančovičkami. Pak zalejeme mírně osoleným jogurtem, v němž jsme rozšlehali všechno koření. Navrch dáme zbytek brambor, mírně je posolíme, posypeme trochou strouhanky a pokapeme olejem z konzerv. Zapečeme ve vyhřáté troubě, až jsou brambůrky dokřupava.


EN:
Anchovies feet under

Ingredients:
600 g potatoes
3 large onions
4 tablespoons of oil
2 cans anchovy slices
1 cup yogurt give
2 teaspoons ground black pepper
2 teaspoons hot paprika
1 teaspoon of crushed cumin
a handful of breadcrumbs
salt

procedure:
Onion cut into slices and let it saute in oil. Scraping the potatoes and cut intothin strips. Half of them poured out on the top with the onions and anchovies.Then pour over slightly salt yogurt, in which we all whipped spices. Let rest on top of potatoes, is slightly posolíme, sprinkle some bread crumbs and drizzle with oil cans. Bake in a preheated oven, until potatoes are crisp.

Žádné komentáře:

Okomentovat